Fysiotherapie bij COPD

Wanneer u gediagnosticeerd bent met COPD is het belangrijk om uw kracht en conditie goed te onderhouden, zodat u zo min mogelijk beperkt wordt door de longklachten. Het maakt niet uit hoe lang u al bekend bent met COPD of hoe lang u niet gesport heeft, trainen heeft altijd een positief effect op uw conditie. Ook is uit onderzoek gebleken dat mensen met COPD die ook sporten minder vaak een infectie van de longen oplopen en een stabieler ziektebeeld hebben. Voor iedereen maken wij een programma op maat. U kunt hierbij zelf kiezen of u een-op-een wilt trainen, of liever in een groep samen met andere mensen met COPD.

Wat kan de longfysiotherapeut voor u betekenen?

Er zijn verschillende doelen waar uw fysiotherapeut u bij kan helpen. Hierbij kunt u denken aan:

Het trainingsprogramma bestaat uit krachttraining voor geïsoleerde spiergroepen zodat u zo zwaar mogelijk kunt trainen zonder de longen te overbelasten, en uit intervaltraining op de loopband of fiets om het uithoudingsvermogen te trainen. Daarnaast meten wij regelmatig uw conditie en kracht zodat uw programma altijd goed aan sluit op uw niveau.

Wij werken samen met de longartsen van het Rode Kruis Ziekenhuis en zijn lid van het netwerk CODP Fysiotherapie Zuid Kennemerland.