CVA netwerk Noord-Holland

Bij ons kunt u terecht voor behandeling van klachten ten gevolge van een CVA (herseninfarct of hersenbloeding).

Binnen PMC Fysiotherapie werken enkele mensen die een uitgebreide ervaring hebben met de behandeling van mensen die getroffen zijn door een CVA.

Het Paramedisch Centrum Fysiotherapie is aangesloten bij een netwerk dat zich bezig houdt met de specifieke behandeling voor deze doelgroep.

In dit netwerk zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd: fysiotherapeuten, een huisarts, een ergotherapeut, een logopedist en psychologen. De zorgverleners die betrokken zijn bij dit netwerk hebben affiniteit met en kennis en ervaring  op het gebied van CVA-problematiek. Alle zorgverleners die bij het netwerk aangesloten zijn, werken volgens de richtlijn Beroerte, zorgen ervoor dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en  houden hun kennis op peil.

De contacten tussen de verschillende disciplines binnen het netwerk zijn laagdrempelig . Er wordt gebruik gemaakt van elkaars expertise.

Naast de contacten met de collega's is er ook goed contact met de zorgverleners in het ziekenhuis en revalidatie centrum waardoor de zorg en behandeling goed op elkaar afgestemd kan worden.

De behandeling vindt bij voorkeur plaats in onze praktijk of in de praktijkruimte in Huis ter Wijck, echter wij kunnen u ook thuis bezoeken. Voor vergoeding van uw behandeling is het belangrijk dat u een verwijzing van uw behandelend arts kunt overleggen.