Verzwikte enkel

Een verzwikte enkel, ook wel inversietrauma genoemd, zorgt voor letsel van de buitenste enkelbanden. Het komt veel voor bij mensen tussen de 15 en 35 jaar en bij sporters.

enkelvoet.jpg

Klachten

Bij een inversietrauma heb je vaak:

 

Behandeling 

De behandeling bestaat voornamelijk uit spierversterkende en stabiliserende oefeningen voor de enkel. Ook kan de enkel in eerste instantie ingetaped worden om te voorkomen dat u opnieuw door uw enkel gaat.

Maak direct een afspraak

 

Achillespeesklachten

Achillespeesklachten, ook wel achillespeestendinopathie, achillespeesontsteking of achillespeestendinose genoemd, zijn overbelastingsklachten van de achillespees. Vaak is dit als gevolg van veranderde (trainings)belasting, maar de klachten kunnen ook spontaan ontstaan.

De achillespees is de pees waarmee de kuitspieren vast zitten aan het hielbeen, en wordt belast wanneer de kuitspieren aanspannen (bij lopen, traplopen, op de tenen staan)

Klachten 

De klachten ervaart bij achillespeesklachten zijn:

Behandeling 

De behandeling bestaat voornamelijk uit excentrische oefentherapie (de kuitspier spant aan terwijl hij verlengt) en rekoefeningen. Ook kan de fysiotherapeut u adviseren over het hervatten van uw sportbelasting.

Maak direct een afspraak