Handtherapie

PMC Fysiotherapie heeft een nieuwe specialisatie handtherapie. Deze wordt verzorgd door de gecertificeerde fysiotherapeut Michelle van der Helm.

De hand en de pols is een complex gebied van botten, spieren, pezen, banden, gewrichten, zenuwen en huid. Deze elementen werken nauw samen, waardoor een beperking van de hand of pols direct gevolgen heeft voor het dagelijks functioneren thuis, tijdens het werk, sport of hobby. Een goede behandeling is daarom belangrijk.

Klachten aan de hand en pols kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, overbelasting, artrose, reuma of uit de kom raken van gewrichten. Andere redenen voor klachten zijn, een operatie, een breuk, een triggerfinger of bij een carpaal tunnelsydroom.
Handtherapie richt zich op de revalidatie van een probleem aan de hand en/of arm.
Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. De behandeling kan bestaan uit gerichte oefeningen voor uw hand en of onderarm, manuele technieken, taping en spalken. Daarnaast richt de handtherapeut zich op het geven van gerichte adviezen zodat u ondanks uw (tijdelijke) beperking zo optimaal mogelijk kan functioneren.

Naast de handtherapie kan een bezoek aan een ergotherapeut ook een onderdeel zijn van het behandeltraject. Een verwijsbrief is niet noodzakelijk voor behandeling van uw klachten.