Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen klachten aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: spierscheuren, peesklachten, bandpijn en artrose.
Ook gevolgen van stoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld, zoals bijvoorbeeld de gevolgen van: Multiple Sclerose, beroerte, COPD, hartinfarct en verklevingen.

Neem voor meer informatie een kijkje op onze klachtenpagina.

Wat doet de fysiotherapeut?

Wanneer u voor het eerst bij de fysiotherapeut komt zal er een intakegesprek plaatsvinden. In dit gesprek worden uw klachten besproken, de beperkingen die u door de klachten ervaart en wordt er besproken wat u met de therapie wil bereiken. Na het gesprek zal de fysiotherapeut u onderzoeken. Aan de hand van de gegevens uit het intakegesprek en het onderzoek stelt de fysiotherapeut in samenspraak met u de behandeldoelen en het behandelplan op.

Tijdens de therapie werkt u samen met de fysiotherapeut aan het bereiken van de doelen uit het behandelplan.

De fysiotherapeut kan hierbij gebruik maken van verschillende behandelmethoden zoals oefentherapie (gericht op bijvoorbeeld kracht, stabiliteit, mobiliteit), mobilisatie, massage, elektrotherapie, advisering en/of begeleiding.

Of fysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens het intakegesprek en onderzoek maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet.

Al onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het Keurmerk Fysiotherapie. Kijk voor meer informatie op www.keurmerkfysiotherapie.nl.