Medewerkers

Bij PMC Fysiotherapie zijn acht fysiotherapeuten (met verschillende specialisaties) werkzaam en drie administratieve medewerkers. Wilt u meer weten over een van onze therapeuten of medewerkers? Klikt u dan eens op meer informatie.

 

Administratieve team van PMC

Wij zijn Jennie Bosma en Astrid de Vries en wij ondersteunen de therapeuten van PMC Fysiotherapie op allerlei gebied. 
 
Jennie vindt u aan de balie van de praktijk. Zij zorgt voor het beantwoorden van de telefoon en plannen van afspraken voor de fysiotherapeuten. Ze houdt van orde en gezelligheid in de wachtkamer en heeft een ‘klant is koning’-mentaliteit. 
 
Astrid de Vries werkt sinds 2007 bij PMC Fysiotherapie, is opgeleid als directiesecretaresse en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als allround administratieve kracht. Astrid helpt bij de financiële administratie en zorgt voor het tijdig declareren van de behandelingen bij de zorgverzekeraars. Verder is zij geregeld te vinden achter de balie als Jennie afwezig is.
 
Met veel plezier werken wij samen om de dagelijkse gang van zaken binnen de praktijk soepel te laten verlopen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt en goed geholpen wordt.

Janneke Stolk, , sportfysiotherapeute, manueel therapeute, schouder therapeute

Mijn naam is Janneke Stolk. Ik ben sinds 2007 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam en ben sindsdien werkzaam bij PMC Fysiotherapie. Sinds 2017 ben ik mede-eigenaar van de praktijk waar ik al jaren met veel plezier werk. Om mijn kennis en vaardigheden verder te vergroten ben ik in 2010 gestart met de masteropleiding sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht, welke ik in 2013 heb afgerond. In deze studie heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling sportblessures, waaronder schouderklachten, knieklachten (inhet bijzonder het patellofemoraal pijnsyndroom), liesklachten, hamstringklachten en het mediaal tibiaal stress syndroom.
 
Ik vind het leuk om sporters te begeleiden tijdens de revalidatie om zo snel mogelijk weer terug te keren op recreatief- of wedstrijdniveau. In 2018 heb ik de opleiding manuele aan de School voor Manuele Therapie Utrecht (SMTU) afgerond. Als manueel therapeut houd je je bezig met het beter laten functioneren van de verschillende gewrichten in het lichaam.
 
De kennis en vaardigheden vanuit beide studies kunnen naar mijn idee goed gecombineerd worden:
naast dat ik de gewrichten beter kan laten bewegen met behulp van manuele therapie kan ik u als sportfysiotherapeut met behulp van oefentherapie goed ondersteunen op het gebied van kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, lenigheid en snelheid

Ik ben werkzaam op locatie Heemskerkerweg en Koude Horn.

BIG nummer - 29066883504

Nicole Kops, Kinder fysiotherapeute, SOLK/ALK (chronische pijn/vermoeidheid bij kinderen en jongeren)

Mijn naam is Nicole Kops. In juli 2012 ben ik afgestudeerd van de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. In september van datzelfde jaar ben ik begonnen met werken bij PMC Fysiotherapie. Binnen de praktijk ben ik werkzaam op de locatie Heemskerkerweg. Ik behandel zowel kinderen als volwassenen. Begin 2018 heb ik mijn diploma voor de master opleiding kinderfysiotherapie gehaald in Rotterdam en ben dus gespecialiseerd in het behandelen van kinderen.

Binnen de kinderfysiotherapie heb ik me verdiept in ALK bij kinderen en jongeren, dit staat voor aanhoudende lichamelijke klachten en is ook wel bekend als SOLK. In de praktijk zijn dit kinderen of jongeren met langdurige lichamelijke klachten of langdurige vermoeidheid. In de meeste gevallen is er geen lichamelijke oorzaak gevonden maar zijn er wel klachten. Ik vind het erg interessant en een leuke uitdaging om samen met de patiënt aan doelen te werken en deze te bereiken. Daarnaast heb ik een cursus gevolgd in medical taping bij kinderen. Dit is bij veel klachten te gebruiken en geeft vaak goede resultaten. 

BIG Nummer - 99915953004

Ellen Oudendijk, sportfysiotherapeute, Dry Needling

Mijn naam is Ellen Oudendijk – van Wetering. Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het afronden van de opleiding ben ik in dienst gekomen bij PMC fysiotherapie. In 2014 heb ik de specialisatie Master Sportfysiotherapie afgerond aan de Hogeschool van Utrecht.
In 2017 heb ik de cursus Dry Needling afgerond. Met behulp van Dry Needling heb je snel en effectief resultaat bij het verminderen van triggerpoints (spierverhardingen), waardoor de functie van spieren en gewrichten herstellen.

Ik werk op onze hoofdlocatie aan de Heemskerkerweg.

BIG nummer - 69911577204

Karin Broersen, Psychosomatisch fysiotherapeute, OncoNet, Leefstijlcoach / GLI

Mijn naam is Karin Broersen. In 2005 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het afstuderen ben ik in het Rode Kruis Ziekenhuis gaan werken waar ik met name de revalidatie dagbehandeling heb begeleid. Door het werken met deze doelgroep is mijn interesse gewekt in fysieke klachten en de psychische invloed hierop. Van daaruit ben ik in 2007 de opleiding psychosomatiek bij het IPT gaan doen en in 2010 afgestudeerd.

In 2011 ben ik bij het PMC komen werken. Door mijn opleiding en ervaring ben ik beter in staat om te begrijpen waarom klachten bestaan of waarom mensen klachten hebben. Dit helpt mij om mensen beter te kunnen begeleiden in hun behandelproces. Genezing staat hierbij niet altijd op de voorgrond, want acceptatie en omgang is vaak een zeer belangrijk onderdeel in de behandeling.

In 2020 heb ik een opleiding tot leefstijlcoach gedaan. In navolging hierop zijn we in de praktijk gestart met de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Dit programma stelt ons in staat om deelnemers 2 jaar te volgen om hun leefstijl blijvend te veranderen. In mijn rol als leefstijlcoach is het mooi om te zien dat je deelnemers kunt helpen in dit proces en gezondheidswinst ziet krijgen. 

Mijn motto in mijn werk en mijn dagelijks leven is:
Creëer nu je eigen toekomst voordat een ander het voor je doet. Ik ben werkzaam op onze hoofdlocatie op de Heemskerkerweg

BIG nummer - 49064103104

Michelle van der Helm, Handtherapeut, Mulligan, ParkinsonNet, valpreventie

Mijn naam is Michelle van der Helm. Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden en sinds september 2016 werkzaam in de praktijk.
Ik ben aangesloten bij het ParkinsonNet netwerk, ik ervaar het als een uitdaging om bij deze “ongeneeslijke” aandoening toch mogelijkheden te creëren om de huidige situatie te verbeteren, om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en zo min mogelijk afhankelijk te worden van andere.

Ik ben een gecertificeerd handtherapeut en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT). De hand is een zeer belangrijk in ons dagelijks leven, een aandoening of beperking van de hand of pols heeft snel grote gevolgen. Daarnaast ook zeer complex omdat de pols, elleboog, schouder en nek ook vaak betrokken zijn. Ik maak tijdens mijn behandeling gebruik van Mulligan mobilisaties, dit is een snelle en effectieve manier om weer pijnvrij te bewegen.

Daarnaast heb ik cursussen gevolgd op het gebied van de valpreventie en oncologie.

Ik ben werkzaam op de locatie Heemskerkerweg.

BIG nummer - 19916147104

Wesley Freeth, algemeen fysiotherapeut, diabetes beweegprogramma, COPD, Parkinsonnet

Mijn naam is Wesley Freeth.

Sinds 2019 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds dit jaar bij PMC fysiotherapie Daarvoor was ik werkzaam in de verpleging wat ik ook met veel plezier heb gedaan. In de verpleging is er ook een nauwe samenwerking met de fysiotherapeut. Mijn interesse in fysiotherapie is hieruit ook ontstaan.

Mijn affiniteit binnen de fysiotherapie ligt voornamelijk bij patiënten met musculoskeletale klachten (spieren en botten). Hierin wil ik mezelf ook de komende jaren in gaan verdiepen. Naast werk houd ik me graag bezig met sport zoals fitness en zelfverdediging.

Ik ben werkzaam op de locaties Heemskerkerweg en Koude Horn.

BIG nummer - 79925884904

Silvia Schot, Algemeen fysiotherapeute, manueel therapeute, Oedeem therapeute, Onconet

Mijn naam is Silvia Schot. Sinds Januari 2016 ben ik werkzaam bij PMC Fysiotherapie Beverwijk. Daarvoor ben ik 13 jaar werkzaam geweest in een particuliere praktijk in Dordrecht.

In juni 1999 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeute aan de Hogeschool van Rotterdam. Om mijn kennis en vaardigheden te verdiepen en te verbreden heb ik als aanvulling op mijn studie Fysiotherapie de opleiding Manueel therapie gevolgd aan de SOMT, die ik in 2005 heb afgerond. Als manueel therapeut is het doel het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

Verder heb ik me gespecialiseerd als oedeemtherapeut (ad modum Vodder). Door verschillende cursussen heb ik mezelf verder ontwikkeld in de Oncologische Fysiotherapie. We zijn aangesloten bij OncoNet en begeleiden mensen bij behoud of verbetering van fitheid rondom de medische behandeling voor kanker.

Ik ben werkzaam op de locatie Heemskerkerweg.

BIG nummer - 59050386304

Danielle Rombouts, manueel therapeute, Dry Needling, osteopaat volgens Methode de Bakker i.o.

Ik ben Danielle Rombouts, afkomstig uit het Brabantse land en mag mijn geluk komen beproeven in Noord Holland en specifiek hier bij PMC Beverwijk.

Ik ben in 1998 afgestudeerd als Fysiotherapeut, in 2005 als Manueel Therapeut (SOMT) en in 2012 heb ik mijn master Manuele Therapie afgerond. Veder gebruik ik Dry needling en ben ik in opleiding tot osteopaat volgens Methode de Bakker, die een andere visie heeft dan de klassieke osteopathie. In een behandeling combineer ik deze technieken met mijn reguliere fysiotherapeutische behandeling.

Mijn interesses liggen op het gebied van hoofdpijn, nek schouderklachten en verbeteren van het looppatroon (wandelen).

Ik ben werkzaam aan de Heemskerkerweg .

BIG nummer- 79048657004