Medewerkers

Bij PMC Fysiotherapie zijn dertien fysiotherapeuten (met verschillende specialisaties) werkzaam en drie administratieve medewerkers. Wilt u meer weten over een van onze therapeuten of medewerkers? Klikt u dan eens op meer informatie. 

Ineke Vossen

Ineke Vossen

Mijn naam is Ineke Vossen-IJkelenstam en ik ben sinds maart 1997 werkzaam als algemeen fysiotherapeute bij PMC Fysiotherapie.

Ik ben in januari 1981 afgestudeerd aan de Arnhemse Academie voor fysiotherapie en sindsdien werkzaam als fysiotherapeute.

Naast algemeen fysiotherapeute ben ik sinds 2009 ook oedeemfysiotherapeute en ben ik lid van ParkinsonNet, OncoNet en het CVA Netwerk Noord-Holland.

BIG nummer - 99033978904

Vicky Verbaan

Vicky Ellen Reijnen- Verbaan
Vicky Ellen Reijnen-Verbaan is mijn naam, gelukkig getrouwd en moeder van een fantastische zoon. Sinds 1993 fysiotherapeut, sinds 2003 ook kinderfysiotherapeut en mede praktijk eigenaar van PMC Fysiotherapie sinds 1997. Ik ben werkzaam op de hoofdlocatie van PMC Fysiotherapie aan de Heemskerkerweg in Beverwijk. In dat pand huizen ook kinderlogopedie en kinderergotherapie waarmee we nauw samenwerken als PMC Kids.
 
Fysiotherapie vind ik een heerlijk vak omdat leven bewegen is en werken aan het bewegingsapparaat daardoor zo wezenlijk en zo basic is.
 
Graag zoek ik samen met mijn patiënt (en/of zijn ouder(s)/verzorger(s)) naar de individueel unieke balans tussen belasting (wat doe je) en belastbaarheid (wat kun je aan). Nadat dat evenwicht gevonden is kan herstel plaatsvinden of kan er gewerkt worden aan verdere ontwikkeling. Hierbij kijk ik graag heel breed (holistisch) naar alles wat de (motorische) ontwikkeling of de klacht van het bewegingsapparaat kan beïnvloeden. Steeds weer wil ik weten waarom iets is zoals het is om vervolgens dat deel wat niet te beïnvloeden is, te (leren) accepteren en te werken aan datgene waar wel iets aan te veranderen is! Dus samen zoeken we naar oplossingen.
 
BIG nummer - 29042804904

Heske Heidergott

Mijn naam is Heske Winder- Heidergott. Ik ben sinds 2006 werkzaam bij PMC Fysiotherapie als algemeen fysiotherapeut op onze locatie Heemskerkerweg.

In 2011 ben ik afgestudeerd voor de Master Kinderfysiotherapie in Utrecht.
 
Ik behandel zowel kinderen als volwassenen. Bij beide sta ik vooral voor de actieve aanpak van klachten. Ik ben met volwassenen veel te vinden in de oefenzaal.
 
Bij kinderen vind ik vooral het plezier in bewegen belangrijk, oftewel spelenderwijs leren. Kinderen leren beter wanneer er gebruik wordt gemaakt van de eigen motivatie voor bewegen. Wanneer de therapie gezellig en leuk wordt aangeboden wordt er optimaal geleerd of getraind.
 
Verder vind ik belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de behandeling van hun kind. Ouders zijn uiteindelijk degenen die thuis ervoor moeten zorgen dat er geoefend wordt en dat ook thuis het oefenen op een leuke manier word aangeboden.

Ik heb mij gespecialiseerd op sensorische informatieverwerking voor kinderen van 0-16. Wanneer kinderen niet goed tot bewegen kunnen komen door een veranderde sensorische informatieverwerking help ik ze graag om handvatten te vinden, waardoor ze plezier gaan beleven aan bewegen en op een verantwoorde manier tot bewegen kunnen komen.
 
Wat ik prettig vind binnen het PMC is de aanwezigheid van meerdere disciplines en de samenwerking hiermee. Ik werk veel samen met de ergotherapeuten en de logopedisten. Deze samenwerking komt ten goede van de behandeling van zowel volwassenen als kinderen. Er zijn vaak overleggen zodat de behandelingen op elkaar afgestemd kunnen worden en wanneer ik vermoed dat er meerdere problemen een rol spelen is het heel fijn om de mogelijkheid te hebben om een van de disciplines om advies te vragen of in te schakelen.
 
Uiteindelijk sta ik voor het geven van de best mogelijke zorg voor uw kind en u.

BIG nummer - 39065187704

Administratieve team van PMC

HET ADMINISTRATIEVE TEAM VAN HET PMC
Wij zijn Jennie Bosma, Yvonne Kingma en Astrid de Vries en met zijn drieën ondersteunen wij de therapeuten van PMC Fysiotherapie op allerlei gebied.
 
Jennie vindt u aan de balie van de praktijk. Zij zorgt voor het beantwoorden van de telefoon en plannen van afspraken voor de fysiotherapeuten. Ze houdt van orde en gezelligheid in de wachtkamer en heeft een ‘klant is koning’-mentaliteit.
 
Yvonne zorgt voor het tijdig versturen van de declaraties en onderhoudt het contact met de zorgverzekeraars, regelt indien nodig betalingsregelingen en geeft bijvoorbeeld uitleg over de nota’s als dit nodig is. Verder doet ze ook nog een stukje receptiewerk.
 
Astrid verzorgt de financiële administratie waaronder het tijdig betalen van rekeningen en het verwerken van bankafschriften en kasboek.
 
Met veel plezier werken wij samen om de dagelijkse gang van zaken binnen de praktijk soepel te laten verlopen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt en goed geholpen wordt.

Janneke Stolk

Janneke Stolk

Mijn naam is Janneke Stolk. Ik ben sinds 2007 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool van Amsterdam en ben sindsdien werkzaam bij PMC Fysiotherapie. Sinds 2017 ben ik mede-eigenaar van de praktijk waar ik al jaren met veel plezier werk. 

Om mijn kennis en vaardigheden verder te vergroten ben ik in 2010 gestart met de masteropleiding sportfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht, welke ik in 2013 heb afgerond. In deze studie heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling sportblessures, waaronder schouderklachten, knieklachten (in
het bijzonder het patellofemoraal pijnsyndroom), liesklachten, hamstringklachten en het mediaal tibiaal stress syndroom.

Ik vind het leuk om sporters te begeleiden tijdens de revalidatie om zo snel mogelijk weer terug te keren op recreatief- of wedstrijdniveau. In 2018 heb ik de opleiding manuele aan de School voor Manuele Therapie Utrecht (SMTU) afgerond. Als manueel therapeut houd je je bezig met het beter laten functioneren van de verschillende gewrichten in het lichaam.

De kennis en vaardigheden vanuit beide studies kunnen naar mijn idee goed gecombineerd worden:
naast dat ik de gewrichten beter kan laten bewegen met behulp van manuele therapie kan ik u als
sportfysiotherapeut met behulp van oefentherapie goed ondersteunen op het gebied van kracht,
uithoudingsvermogen, coördinatie, lenigheid en snelheid

Ik ben werkzaam op locatie Koude Horn.

BIG nummer - 29066883504

Nicole Kops

Nicole Kops 
Mijn naam is Nicole Kops. In juli 2012 ben ik afgestudeerd van de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. In september van datzelfde jaar ben ik begonnen met werken bij PMC Fysiotherapie. Binnen de praktijk ben ik werkzaam op de locatie Heemskerkerweg. Ik behandel zowel kinderen als volwassenen. Begin 2018 heb ik mijn diploma voor de master opleiding kinderfysiotherapie gehaald in Rotterdam en ben dus gespecialiseerd in het behandelen van kinderen.

De praktijk is aangesloten bij ClaudicatioNet. In 2014 heb ik de basiscursus gevolgd en daarnaast volg ik cursussen om op de hoogte te blijven over dit onderwerp en de behandeling van de aandoening. Claudicatio Intermittens wordt ook wel etalagebenen genoemd en is een vaatziekte. Door een verminderde doorbloeding in de slagaderen in het been ontstaat er vaak pijn, kramp of een doof gevoel in het been tijdens het lopen. Met begeleide looptherapie is het in de meeste gevallen mogelijk om goede resultaten te behalen, waardoor er weer gelopen kan worden zonder pijn. Ik vind het een leuke uitdaging om mensen daarbij te kunnen begeleiden. Zo gaan we samen aan de slag met uw doel.

BIG Nummer - 99915953004

Ellen Oudendijk

Mijn naam is Ellen Oudendijk – van Wetering. Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het afronden van de opleiding ben ik in dienst gekomen bij PMC fysiotherapie. In 2014 heb ik de specialisatie Master Sportfysiotherapie afgerond aan de Hogeschool van Utrecht.
In 2017 heb ik de cursus Dry Needling afgerond. Met behulp van Dry Needling heb je snel en effectief resultaat bij het verminderen van triggerpoints (spierverhardingen), waardoor de functie van spieren en gewrichten herstellen.

Ik werk op onze hoofdlocatie aan de Heemskerkerweg.

BIG nummer - 69911577204

Karin Broersen

Mijn naam is Karin Broersen, wonend in Akersloot en moeder van twee zonen.
 
Sinds augustus 2011 ben ik werkzaam als Psychosomatisch fysiotherapeut bij PMC Fysiotherapie. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als algemeen fysiotherapeut. In de jaren die volgden begon mijn interesse in de psyche van mens te groeien. Ik begon steeds meer te ontdekken dat er bij lichamelijke klachten veel meer komt kijken dan alleen het fysieke plaatje. Daarom ben ik in 2007 de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut gestart bij het IPT. Na een 3-jarige opleiding heb ik deze in 2010 afgerond.
Daarnaast ben ik aangesloten bij OncoNet, wat betekent dat ik mensen met kanker begeleid in alle fases van hun ziekte.
 
Mede door deze opleiding ben ik anders naar de mens gaan kijken en ben ik anders gaan werken. Ik heb geleerd niet alleen de lichamelijke aspecten van een klacht te bekijken, maar ook de psychische en sociale aspecten. Hierdoor ben ik beter in staat om te begrijpen waarom klachten blijven bestaan of waarom mensen klachten hebben. Dit helpt mij om mensen beter te kunnen begeleiden in hun behandelproces.
 
Mijn motto in mijn werk en mijn dagelijks leven is:
Creëer nu je eigen toekomst voordat een ander het voor je doet.

Ik ben werkzaam op onze hoofdlocatie op de Heemskerkerweg.

BIG nummer - 49064103104

Michelle van der Helm

Mijn naam is Michelle van der Helm. Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden en sinds september 2016 werkzaam in de praktijk.
Ik ben aangesloten bij het ParkinsonNet netwerk, ik ervaar het als een uitdaging om bij deze “ongeneeslijke” aandoening toch mogelijkheden te creëren om de huidige situatie te verbeteren, om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en zo min mogelijk afhankelijk te worden van andere.
Ik ben een gecertificeerd handtherapeut en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT). De hand is een zeer belangrijk in ons dagelijks leven, een aandoening of beperking van de hand of pols heeft snel grote gevolgen. Daarnaast ook zeer complex omdat de pols, elleboog, schouder en nek ook vaak betrokken zijn .
Daarnaast heb ik cursussen gevolgd op het gebied van de oncologie.

In mijn vrije tijd doe ik aan fitness en hardlopen.
Ik ben werkzaam op de locatie Heemskerkerweg.

BIG nummer - 19916147104

Bart Kuijpers

In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze studie, werkte ik als medisch fitness instructeur bij Fysiotherapie de Witte Hoeck in Wormerveer. Sinds augustus 2017 werk ik fulltime als algemeen fysiotherapeut voor PMC fysiotherapie. Als fysiotherapeut werk ik veel met Dry Needling en ben ik de long fysiotherapeut.

Voordat ik aan de opleiding fysiotherapie begon, heb ik het CIOS afgerond en zodoende affiniteit voor het trainerschap ontwikkeld. Mijn interesse in de fysiotherapie is vooral gericht op het werken met musculoskeletale (spieren en botten) cardiale (hart) en pulmonale (long) klachten. Daarnaast vindt ik het sociale aspect en het kunnen helpen van mensen een erg leuke bezigheid.

Mijn grote hobby is sporten. Zo heb ik gevoetbald, deelgenomen aan wedstrijd zwemmen, in de bergsport gezeten aan wielrennen gedaan en kravmaga ( verdedigingskunst) beoefend en ben ik al vanaf mijn 14e actief in de fitnessruimtes.

Ik ben werkzaam op de locaties Heemskerkerweg en Koude Horn.

BIG nummer - 39920587304

Laura van Ginneken

Mijn naam is Laura van Ginneken. In 2019 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut
aan de Hogeschool Utrecht, met daarbij de afstudeerdifferentiatie kinderen. Sinds
september 2020 werk ik bij PMC Fysiotherapie, waar ik zowel volwassenen als
kinderen behandel.

Daarnaast ben ik opgeleid tot Rots & Water trainer. Dit is een psychofysieke
weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren, waarbij stevig staan, grenzen
aangeven en lichaamsbewustzijn belangrijke thema’s zijn.

Ook ben ik bezig om mij verder te specialiseren in de behandeling van patiënten met
claudicatio intermittens (etalagebenen) en longaandoeningen.
Ik ben werkzaam op de locatie Heemskerkerweg.

BIG nummer - 19926307504

Wesley Freeth

Mijn naam is Wesley Freeth.

Sinds 2019 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en sinds dit jaar bij PMC fysiotherapie Daarvoor was ik werkzaam in de verpleging wat ik ook met veel plezier heb gedaan. In de verpleging is er ook een nauwe samenwerking met de fysiotherapeut. Mijn interesse in fysiotherapie is hieruit ook ontstaan.

Mijn affiniteit binnen de fysiotherapie ligt voornamelijk bij patiënten met musculoskeletale klachten (spieren en botten). Hierin wil ik mezelf ook de komende jaren in gaan verdiepen. Naast werk houd ik me graag bezig met sport zoals fitness en zelfverdediging.

Ik werk op onze hoofdlocatie aan de Heemskerkerweg.

BIG nummer - 79925884904

Silvia Schot

Mijn naam is Silvia Schot. Sinds Januari 2016 ben ik werkzaam bij PMC Fysiotherapie Beverwijk. Daarvoor ben ik 13 jaar werkzaam geweest in een particuliere praktijk in Dordrecht.

In juni 1999 ben ik afgestudeerd als Fysiotherapeute aan de Hogeschool van Rotterdam. Om mijn kennis en vaardigheden te verdiepen en te verbreden heb ik als aanvulling op mijn studie Fysiotherapie de opleiding Manueel therapie gevolgd aan de SOMT, die ik in 2005 heb afgerond. Als manueel therapeut is het doel het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren.

Verder heb ik me gespecialiseerd als oedeemtherapeut (ad modum Vodder). Door verschillende cursussen heb ik mezelf verder ontwikkeld in de Oncologische Fysiotherapie. We zijn aangesloten bij OncoNet en begeleiden mensen bij behoud of verbetering van fitheid rondom de medische behandeling voor kanker.

Ik ben werkzaam op de locatie Heemskerkerweg en Koude Horn.

BIG nummer - 59050386304