Manuele therapie

Wat is manuele therapie

Manuele therapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie. Dit betekent dat er extra kennis op gedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Het doel van manuele therapie is het beter laten functioneren van de gewrichten. Hierbij maakt de manueel therapeut gebruik van mobiliserende technieken, manipulaties en stabiliserende technieken.Tevens geeft de manueel therapeut adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen om houding en alledaagse bewegingen te optimaliseren.De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Voorbeelden van klachten die door de manueel therapeut behandeld kunnen worden

Of manuele therapie ook uw klachten kan verhelpen, moet blijken tijdens het intakegesprek en onderzoek bij uw eerste afspraak.

PMC2014_119.jpg

Nareactie

De eerste dagen na de behandeling kan wat napijn of lokale stijfheid ontstaan doordat het lichaam zich moet aanpassen aan de veranderde omstandigheden. Deze reactie varieert per persoon en zal na enkele dagen vanzelf verdwijnen.

Manuele therapie en kwaliteit

Bij PMC Fysiotherapie zijn Silvia Schot en Janneke Stolk werkzaam als manueeltherapeuten.