Wat kan de sportfysiotherapeut voor jou betekenen?

Sport is niet weg te denken uit onze maatschappij. Met ruim een miljoen sportblessures per jaar in Nederland kan de gespecialiseerde sportfysiotherapeut, zowel preventief als curatief, belangrijk werk verrichten. 
De sportfysiotherapeut begeleidt zowel de amateursporter als de topsporter op een verantwoorde manier, waarbij het leveren van optimale prestaties altijd het doel is. Ook begeleidt de sportfysiotherapeut mensen die na een langdurige periode van inactiviteit weer actief willen gaan bewegen of sporten.

 de sportfysiotherapeuten van PMC Fysiotherapie

 

small_PMC2014_007.jpgsmall_PMC2014_018.jpgSportblessures

Als geblesseerde sporter wil je niets liever dan zo snel mogelijk weer sporten. De sportfysiotherapeut zal je helpen om je zo spoedig mogelijk weer op je oude niveau te krijgen. De sportfysiotherapeut analyseert nauwkeurig wat er gebeurd is en behandelt je blessure. De behandeling zal voor elke blessure verschillend zijn, maar ook voor elke tak van sport. Aan een marathonloper worden nu eenmaal andere eisen gesteld dan aan een voetballer. Ook kan hij adviezen geven over hoe je tijdens de blessureperiode zo fit mogelijk kunt blijven; je loopt dan zo min mogelijk achterstand op.

Veel voorkomende sportblessures zijn:

Neem voor meer informatie over de verschillende klachten een kijkje op onze klachtenpagina.

Sporters

Ben je actief bezig met sport (in wedstrijdverband of recreatief), maar wil je nog beter presteren of heb je vragen over zaken als voeding, vochthuishouding, schoeisel of braces, maak dan een afspraak bij de sportfysiotherapeut!
De sportfysiotherapeut kan zich in jou als sporter verplaatsen en je vanuit zijn deskundigheid adviseren over alles wat met je sport te maken heeft.
Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag zo nodig om advies.

small_PMC2014_033.jpgsmall_PMC2014_086.jpg

Beginnende sporters

Is het een tijd geleden dat je voor het laatst hebt gesport? Heb je een chronische ziekte en wil je toch in beweging komen, maar weet je niet goed hoe?
De sportfysiotherapeute kan je helpen bij het kiezen van een sport die bij je past en je op een verantwoorde manier laten beginnen.
Wanneer je een afspraak maakt bij de sportfysiotherapeute zal zij of zij vragen naar je sportverleden en gezondheid. Ook zullen er verschillende testen afgenomen worden die duidelijk maken hoe fit je bent, en waar je sterke en zwakke punten liggen.
De sportfysiotherapeute kan je ondersteunen met adviezen, maar ook met een trainingsprogramma om zo optimaal mogelijk, en zonder blessures, te starten met sporten!

Bij PMC Fysiotherapie zijn Janneke Stolk en Ellen Oudendijk werkzaam als geregistreerd sportfysiotherapeut.