Handtherapie

De hand is een zeer belangrijk en ingewikkeld instrument. Een aandoening of beperking van de hand of pols heeft snel gevolgen voor uw dagelijks functioneren in werk, sport of hobby. Zodra u letsel of pijnklachten heeft aan de hand merkt u hoe beperkend dit is. Een goede behandeling ervan is daarom belangrijk.

handtherapie bij PMC Fysiotherapie te Beverwijk

Klachten aan de hand en pols kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, overbelasting, artrose, reuma of uit de kom raken van gewrichten. Andere redenen voor klachten zijn: een operatie, een breuk, een triggerfinger of een carpaal tunnelsydroom. Neem voor meer informatie over de verschillende klachten een kijkje op onze klachtenpagina.

Sinds 2017 kunt u bij PMC Fysiotherapie terecht voor handtherapie bij gecertificeerd handtherapeute, aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie, Michelle van der Helm

Een gecertificeerd handtherapeut zal manuele technieken inzetten, tapetechnieken gebruiken gerichte adviezen geven en oefeningen geven gericht op de hand, pols, arm, schouder om de klachten te verminderen.

Naast de handtherapie kan een bezoek aan een ergotherapeut ook een onderdeel zijn van het behandeltraject om een passende spalk aan te laten meten.

Tijdens de behandeling is er een nauwe samenwerking tussen ergotherapie en fysiotherapie. Een verwijsbrief is niet noodzakelijk voor behandeling van uw klachten.

handtherapie bij PMC Fysiotherapie te BeverwijkWat_doen_wij___Specialisaties___Handtherapie__3_.jpg